Inicijativa sindikata HUP-u za pokretanje pregovora o granskim KU

25.07.2022.

12:18

Autor: Dnevnik u podne/HTV/D.M.

Konferencija za novinare sindikata

Konferencija za novinare sindikata

Foto: HTV / HRT

Sindikati metalne, drvne i papirne, prehrambene i poljoprivredne industrije još su jednom poslali inicijative Hrvatskoj udruzi poslodavaca za ponovno pokretanje pregovora o granskim kolektivnim ugovorima. Ukupno četiri inicijative uputili su već u travnju ove godine, na što se udruga poslodavaca oglušila, a iz sindikata najavljuju - ako ovaj put ne bude pozitivne reakcije - na jesen bi mogli u štrajk.


- Izlaz iz ove krize u Hrvatskoj, izlaz sa dna visine plaće na razini EU zone je prije svega povećanje materijalnih prava svih radnika na razini privatnog sektora i otklanjanje nelojalne konkurencije koja vlada među poduzetnicima, poručio je predsjednik SSSH Mladen Novosel

- Naši ljudi ne žele više raditi za minimalnu plaću, za plaću od koje ne mogu živjeti, od koje ne mogu prehraniti svoju djecu, dodao je Denis Paradiš, predsjednik Sindikata PPDIV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!