Inspekcija zabranila radove na vrelovodu zbog opasnosti od pada u iskop

01.09.2022.

22:36

Autor: Hina/HRT/V.G.

Karlovac

Karlovac

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Inspektor rada Državnog inspektorata zbog opasnosti pada u iskop vrelovoda zabranio je na gradilištu Gradske toplane u Karlovcu daljnje izvođenje radova na dijelu gdje je u utorak smrtno stradala jedna osoba, doznaje Hina u Inspektoratu.


Radovi će se moći nastaviti "kad se postavi dovoljno čvrsta zaštitna ograda na mjestima gdje postoji opasnost od pada", odgovorili su iz Inspektorata na pitanje o rezultatu provedenog nadzora.

Naime, tijekom očevida i inspekcijskog nadzora, piše u obrazloženju, na gradilištu izmjene vrelovoda "utvrđeni su propusti u primjeni osnovnih pravila zaštite na radu".

- Inspektor rada je u okviru svog djelokruga izdao usmeno rješenje kojim je poslodavcu, izvođaču radova, zabranio izvođenje radova na obnovi vrelovoda, na dijelu gdje je došlo do događaja, dok se ne postavi dovoljno čvrsta zaštitna ograda, navodi se.

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo naložilo je obdukciju smrtno stradale osobe, radi utvrđivanja uzroka i vremena smrti.

U utorak je kod Autobusnog kolodvora pri padu u iskop dubok oko dva metra poginuo 54-godišnjak, te se o događaju provodi kriminalističko istraživanje.

Radnici izvođača radova su na mjestu događaja rekli Hini da svakog jutra na nekoliko mjesta moraju podizati visoku mrežastu zaštitnu ogradu koju im netko stalno spušta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!