11:59 / 18.11.2018.

Autor: M.B./HRT

'Institucijama mogu dati adrese zločinaca iz Škabrnje'

-

-

Foto: - / -

No netko je pogriješio kada je potpisano haško primirje i civili vraćeni - to je bio veliki teret hrvatskim braniteljima Škabrnje", rekao je Miljanić.
Komemoracijom i kolonom sjećanja "Poginuli u mislima i srcima" obilježava se 27. obljetnica stradanja mještana Škabrnje. Među mnogobrojnim uzvanicima u škabrnjskoj koloni sjećanja je i general Ante Gotovina.

Legendarni ratni zapovjednik samostalnog škabrnjskog bataljuna Marko Miljanić procijenio je za HRT da je danas u Škabrnji oko 15 000 ljudi, najviše u 27 godina komemoracija u Škabrnji. "Škabrnja se nije mogla obraniti. Živjeli smo u uvjerenju da ćemo je obraniti i u tri mjeseca obranili smo je desetke puta. No netko je pogriješio kada je potpisano haško primirje, a civili vraćeni - to je bio veliki teret hrvatskim braniteljima Škabrnje", rekao je Miljanić.

"Zapovjednik 9. kninskog korpusa Ratko Mladić, zapovjednik njegove elitne motorizirane brigade Tripko Čečović, zapovjednik pješaštva Sretko Lakić, zapovjednik specijalnih postrojbi Mile Uzelac - to su sve pukovnici i današnji generali krivi za zločin u Škabrnji, a hrvatskom pravosuđu mogu dati njihove adrese", rekao je Miljanić.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!