Instruktor koji je udario djevojčice ne ide u istražni zatvor, ostaje bez vozačke

02.08.2023.

21:07

Autor: M.M./Hina/HRT

Instruktor koji je udario djevojčice ne ide u istražni zatvor, ostaje bez vozačke

Instruktor koji je udario djevojčice ne ide u istražni zatvor, ostaje bez vozačke

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Instruktor autoškole koji je u subotu u Španskom udario u dvije 14-godišnjakinje neće u istražni zatvor, ali mu je izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole.

Na djevojčice je naletio vozilom autoškole, no u trenutku nesreće nije bio na dužnosti. Sada mu prijeti oduzimanje licence.

Iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu objavili su da su sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnijeli prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, ali da je sudac istrage to odbio i osumnjičeniku naložio mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. Protiv takvog rješenja suca istrage najavili su da će podnijeti žalbu.

Istaknuli su da je 38-godišnji vozač ispitan 31. srpnja zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz Kaznenog zakona.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak 29. srpnja 2023., u 19:54 u Zagrebu, upravljao osobnim automobilom južnom kolničkom trakom Ulice Antuna Šoljana u smjeru istoka te se nije približavao pješačkom prijelazu (prometom se ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe) sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake olako smatrajući kako neće ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, izvijestili su.

Osnovano se sumnja i da nije upravljao sigurnosnom brzinom da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz pa je, u nastavku kretanja, vozilom udario dvoje djece koja su prelazila kolnik krećući se obilježenim pješačkim prijelazom pri čemu su djeca zadobila teške tjelesne ozljede.

Vozač je potom uhićen, a dvije 14-godišnje djevojčice, koje su u prometnoj nesreći teško ozlijeđene, morale su biti operirane u dječjoj bolnici u Klaićevoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!