19:10 / 10.12.2020.

Autor: Martina Klaić/dnevnik/IMS/P.F./HRT

International Medis Awards KBC-u Zagreb

-

-

Foto: - / -

Nagrada KBC-u Zagreb dodijeljena je za osobito postignuće u medicini, i to za izniman napor i trud osoblja u pružanju pomoći rodiljama i tek rođenim bebama u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici nakon razornog potresa.
Na sedmoj, ovaj put virtualnoj dodjeli tzv. medicinskih Oscara, međunarodnog priznanja za najbolje liječničke i farmaceutske istraživačke radove i postignuća, nagradu u posebnoj kategoriji dobio je KBC Zagreb.

Nagrada International Medis Awards (medicinski Oscar) je dodijeljena za osobito postignuće u medicini, i to za izniman napor i trud osoblja u pružanju pomoći rodiljama i tek rođenim bebama u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici nakon razornog potresa.

Palčić Toma svijet je ugledao četiri sata prije potresa. Težio je samo 1230 grama. Bio je na respiratoru u inkubatoru. Majka Ivana vrlo brzo doživjela je još jedan šok - potres. Slijedio je i drugi potres nakon kojega su sve rodilje evakuirane u dvorište Klinike.

Čak 26 'smotuljaka' trebalo je zbrinuti. Prvo su odvedeni u portirsku kućicu, a potom su djeca odvedena na sigurno u KB Dubrava. Rodilje i druge pacijentice smještene su u sigurnu zgradu Klinike. Za svoj trud djelatnici su nagrađeni tzv. medicinskim Oscarom. 

- To je nagrada za sve djelatnike KBC-a Zagreb koji su zaista svojim prijegorom, radom, požrtvovnjem, visokom etičnošću koja ih vodi u životu pokazali da se u najtežim, najkritičnijim situacijama možete ponašati ljudski, rekao je prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

Na toj ljudskosti najviše su zahvalne majke. Spasili su sve malene i velike živote te time pokazali veliku stručnost i ljudsku solidarnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!