12:44 / 08.02.2019.

Autor: D.M./HRT

Interpelacija o F-16 u četvrtak u Saboru

-

-

Foto: - / -

Zašto se skrivala informacija o postojanju 'white papera', pitali su novinari predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.
Kada će interpelacija o odgovornosti ministra Krstičevića za propalu nabavu borbenih zrakoplova F-16 Barak i zašto se skrivala informacija o postojanju 'white papera', pitali su novinari predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

"Ništa se nije skrivalo. Mislim da će rasprava o zahtjevu o odgovornosti minstra pokazati prave činjenice. Posao je propao jer SAD nije dopustio Izraelu da proda avion s dodatnom opremom, a to ništa nije stajalo hrvatske porezne obveznike. Nažalost, izgubili smo godinu dana, a interpelacija će biti na dnevnom redu u četvrtak poslijepodne", rekao je predsjednik Sabora.

Jandroković je komentirao i izbor strateškog partnera za Uljanik. Kazao je kako se nada da će se pronaći rješenje koje će osigurati održivost i konkurentnost brodogradilišta, te da, osim dosad preuzetih jamstava, više neće biti nikakva troška za državu. Komentirao je i nagađanja da bi ukupni trošak restrukturiranja mogao biti oko 10 milijardi kuna koje bi platili porezni obveznici. Smatra kako "takve stvari nisu realne".

Vezano za novi Zakon o povjerenstvu o odlučivanju sukoba interesa Jandroković kaže kako je zakon u Vladinoj proceduri, a kad dođe u Sabor stavit će ga na dnevni red.

Predsjednik Sabora komentirao je i posljednje ankete. Kazao je kako predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i dalje uvjerljivo vodi. Siguran je da će pobijediti na izborima. Tko god se kandidira, izgubit će od predsjednice koja će obraniti svoj mandat, rekao je Jandroković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!