Iskoristili lakovjernost Otočanke i pokrali je

13.03.2023.

15:16

Autor: P.F./Hina/HRT

Krađe

Krađe

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Policija traga za dvojicom lopova koji su u nedjelju u Otočcu došli do obiteljske kuće 70-godišnjakinje, iskoristili njenu lakovjernost i ukrali joj novac iz novčanika, izvijestila je ličko-senjska policija koja građane poziva na oprez i savjetuje da neznance ne puštaju u svoj dom.

U policiji kažu da je 70-godišnjakinja neznance koji su je u konačnici pokrali pustila u dom nakon što su je zamolili da im da broj telefona susjeda te ih je ona, dok ne nađe broj, pustila u svoju kuću. Dok je jedan muškarac nastavio razgovarati s oštećenicom, stoji u priopćenju, drugi je iskoristio njenu nepažnju i iz novčanika otuđio novac.

Policija ne precizira koliko je novaca ukradeno, ali naglašavaju da se za počiniteljima traga i da će protiv njih biti podnijeta kaznena prijava za krađu nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako bi spriječili slična nedjela policija savjetuje građanima da ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove, a ako se osoba predstavi kao službena, da ju zatraže iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati na uvid.

Također savjetuju građane da ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje im žele ući u dom pod izlikom prodaje predmeta po povoljnim cijenama, uređaja za masažu, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog pa ni ako kao izliku za ulazak u nečiji dom navode bolest ili potrebu za milostinjom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!