12:56 / 04.06.2019.

Autor: Jelena Šarić/V.K./HRT

Islamski vjernici obilježavaju prvi dan Ramazanskog bajrama

-

-

Foto: - / -

Islamski vjernici diljem svijeta obilježavaju prvi dan Ramazanskog bajrama. Nakon mjeseca posta - okupili su se na jutarnjoj molitvi.
Vjernici islamske vjeroispovijesti diljem svijeta obilježavaju prvi dan Ramazanskog bajrama. Nakon mjeseca posta - okupili su se na jutarnjoj molitvi.

Ranojutarnjom molitvom počeo je prvi dan Ramazanskog bajrama. U zagrebačkom islamskom centru predvodio ju je predsjednik Mešihata islamske zajednice muftija Aziz Hasanović.

- Okupljeni u iskrenoj pobožnosti, predanosti i pokornosti našemu stvoritelju, uzvišenom Alahu, započinjemo trodnevno bajramsko slavlje, rekao je muftija Aziz Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH.

Jedan od najvećih islamskih blagdana okupio je brojne vjernike u džamijama diljem Hrvatske, pa tako i u Rijeci.

- Želim svima sretan Bajram šerif mubarek olsun, rekao  je muftija Hasanović.

Nakon mjeseca posta i molitve, vjernici će Bajram svečano proslaviti sa svojom obitelji, prijateljima i najbližim. Govore kako su sretni da mogu ugostiti drage prijatelje i nije bitno koje su vjeroispovijesti. Svi su dobro došli.

Ramazanski bajram traje tri dana, tijekom kojih vjernici obilaze svoje najbliže, oblače najljepša odijela te pripremaju posebna jela i kolače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!