16:21 / 21.08.2019.

Autor: Ivana Brailo Drnas/M.K./ HRT

Ispisane prve kazne za bankomate u Dubrovniku

-

-

Foto: - / -

Čak 20 bankomata u povijesnoj jezgri Dubrovnika nije imalo potrebne dozvole konzervatora
Posljedica uspješnoga turizma ponekad je pretjerana komercijalizacija što se vidjelo iz primjera dubrovačkih bankomata o kojima smo izvještavali posljednjih mjeseci. Čak 20 bankomata u povijesnoj jezgri nije imalo potrebne dozvole konzervatora pa su od ponedjeljka dubrovački komunalni redari počeli ispisivati kazne.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
- Do sada je uklonjeno 4 bankomata, vidjet ćemo, sukadno dozvolama, koliko će ih još biti uklonjeno. Dubrovačko komunalno redarstvo je izašlo na teren, evidentiralo sve bankomate i zatražilo rješenje o dozvoli, govori dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Rok za dostavljanje rješenja je 30 dana.

- Za prvih 7 bankomata rok je istekao prije par dana. Komunalni redari su uvidjeli da nemaju svi potrebnu dokumentaciju, pa su se počele pisati i prve kazne, govori Franković.

Kazne su vrlo visoke.

- Mi nastavljamo s naplatom kazni, idemo malo po malo. Vjerujem da će svi oni koji nemaju rješenje rađe ukloniti bankomate nego plaćati visoke kazne. Kazne se kreću od 10 tisuća prema 70 tisuća kuna, a kasnije se računaju i te cifre po danu - pa može doći i do milijun kuna kazne, govori dubrovački gradonačelnik.

- Dubronik je prvi grad koji je ovo uveo, a vjerujem da će svi slijediti naš primjer, kaže Mato Franković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!