Ispitan osumnjičeni 38-godišnjak koji je vozilom naletio na pješakinje

02.08.2023.

12:01

Autor: HRT

Ispitan osumnjičeni 38-godišnjak koji je vozilom naletio na pješakinje

Ispitan osumnjičeni 38-godišnjak koji je vozilom naletio na pješakinje

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu je ispitalo hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. 

U priopćenju stoji da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak 29. srpnja 2023., u 19:54 sati u Zagrebu, upravljao osobnim automobilom južnom kolničkom trakom Ulice Antuna Šoljana u smjeru istoka te se nije približavao pješačkom prijelazu (prometom se ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe) sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake olako smatrajući kako neće ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu.

Osnovano se sumnja i da nije upravljao sigurnosnom brzinom da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz pa je, u nastavku kretanja, vozilom naletio na dvoje djece koja su prelazila kolnik krećući se obilježenim pješačkim prijelazom pri čemu su djeca zadobila teške tjelesne ozljede.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a) kojeg je sudac istrage odbio i osumnjičeniku naložio mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu podnijet će žalbu protiv rješenja suca istrage.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!