Ispraćen konvoj pomoći za Siriju

06.04.2023.

16:16

Autor: Hina/E.P.C.

Iz Jastrebarskog ispraćen konvoj pomoći za Siriju

Iz Jastrebarskog ispraćen konvoj pomoći za Siriju

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Iz Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom ispraćen je konvoj pomoći s prehrambenim artiklima, opremom za zbrinjavanje i higijenskim potrepštinama za potresom pogođenim područjima u Sirijskoj Arapskoj Republici.

Pomoć osigurali Ravnateljstvo civilne zaštite, Ravnateljstvo za robne zalihe i Hrvatski Caritas, pridružio se Lions club Kontesa Nera


Vlada je donijela Odluku o upućivanju materijalne pomoći stanovništvu te države u vrijednosti od 204.000 eura, priopćeno je iz Ravnateljstva civilne zaštite.


Pomoć su osigurali Ravnateljstvo civilne zaštite, Ravnateljstvo za robne zalihe te Hrvatski Caritas.


Ispraćaju konvoja pomoći prisustvovali su ravnatelji Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut i Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik.


Trut je istaknuo kako Hrvatska u znak solidarnosti nastavlja pomagati zemljama pogođenim nedavnim razornim potresima, Turskoj i Siriji.


To je druga pomoć Vlade Siriji, nakon što je već ranije financijski pomogla sa 200.000 eura, koje su osigurali Hrvatski Caritas i Hrvatski Crveni križ.


Konvoju s opremom i prehrambenim artiklima priključila se i udruga Lions club Kontesa Nera s potrepštinama koje su prikupili u svojim humanitarnim akcijama.


Iz Ravnateljstva podsjećaju da je Hrvatska odmah nakon potresa uputila tim od 41 pripadnika modula srednje kategorije za urbano traganje i spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite i sedam potražnih pasa koji su uložili nadljudske napore tragajući za preživjelima u području Hataya u Turskoj.


Upućen je i konvoj s opremom za zbrinjavanje stanovništva, medicinskom opremom i prehrambenim artiklima te dodatna pomoć u vidu 40 stambenih kontejnera, 60 kreveta i 120 madraca za Tursku, a u suradnji s Hrvatskim Caritasom i Hrvatskim Crvenim križem.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!