15:45 / 04.01.2021.

Autor: M.Š./Hina

Ispraćena Milka Babović

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uz epidemiološke mjere na zagrebačkome Krematoriju je u ponedjeljak upriličen posljednji ispraćaj bivše atletičarke i dugogodišnje sportske novinarke Milke Babović.
Uz epidemiološke mjere na zagrebačkome Krematoriju je u ponedjeljak upriličen posljednji ispraćaj bivše atletičarke i dugogodišnje sportske novinarke Milke Babović.  

Zbog strogih epidemioloških mjera u Velikoj dvorani Krematorija bio je dopušten ulazak samo 25 osoba, pa su ispraćaju doajenke hrvatskog televizijskog novinarstva nazočili samo članovi uže obitelji i bliski prijatelji, među kojima i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Prigodnim riječima okupljenima su se obratili predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden i novinar HTV-a Aleksandar Stanković

Babović je preminula u Zagrebu 26. prosinca u 93. godini života. 

Kao članica Mladosti, bila je atletska reprezentativka Jugoslavije, dvaput svjetska studentska prvakinja u trčanju na 80 metara s preponama. U anketi Sportskih novosti triput je proglašavana najboljom hrvatskom sportašicom, dva puta jugoslavenskom.

Sportskim novinarstvom bavila se od 1949., gdje je na RTV-u Zagreb bila među osnivačima sportske redakcije te dugogodišnja urednica i komentatorica.

Posebno je prepoznatljiva bila tokom televizijskih prijenosa umjetničkog klizanja, a među brojnim velikim takmičenjima koje je prenosila, pamti se da je na ZOI u Sarajevu 1984. bila zamjenica voditelja Press centra i ostala je upamćena kao jedan od TV simbola sarajevske olimpijade.

Tijekom karijere kao komentator pratila je atletiku, klizanje, gimnastiku, veslanje, konjički sport, skijaško trčanje i brzo klizanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!