11:46 / 15.03.2019.

Autor: HRT

Ispravak netočnog navoda

-

-

Foto: - / -

Ispravak netočnog navoda.
Dana 21. veljače 2019. godine u podnevnom i večernjem Dnevniku Hrvatske televizije objavljena je netočna informacija vezano uz prilog o uvezenom mesu u Hrvatsku iz Poljske putem slovenskog posrednika, a koje je zaraženo bakterijama salmonela i Escherichia coli, dok je u večernjem Dnevniku u 19 sati na istu temu objavljen prilog o zapljeni veterinarske inspekcije na graničnom prijelazu Harmica, i to oko 570 kg smrznutog kebaba od kojeg dio ne zadovoljava propisima o sigurnosti hrane.

Ispravak netočne informacije:


Navedeni prilozi snimani su u jednom od objekata "Ali Kebaba" čime se ujedno prikazuje i robna marka "Ali Kebaba", te se time i nositelj prava na korištenje robne marke "Ali Kebaba" kao i sama robna marka dovode u negativan, odnosno neistinit kontekst jer se tim prilogom implicira da su uvezli zaraženo meso i prodavali ga u svojim objektima brze prehrane "Ali Kebaba", što je potpuno netočna informacija.

Točna je informacija da s obzirom na način poslovanja te kvalitetu koju jamči, svi nositelji prava na korištenje robne marke "Ali Kebaba" isključivo naručuju i koriste se visokokvalitetnim i provjerenim mesom te nemaju nikakve veze sa zaraženim mesom iz Poljske.

Za nositelja robne marke "Ali Kebaba" i nositelje prava na korištenje robne marke "Ali Kebaba".

Odvjetnik Branko Kirin, opunomoćenik

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!