12:58 / 11.09.2021.

Autor: HRT

Isprika ministru Božinoviću

Davor Božinović

Davor Božinović

Foto: Intervju tjedna / HRT

HRT se ispričava ministru Davoru Božinoviću, građanima i medijima zbog nenamjerne pogreške u interpretaciji razgovora u emisiji Hrvatskog radija "Intervju tjedna".

Nenamjerna greška i interpretacija nastala je oko odgovora na pitanje o praksi drugih zemalja koje razgovaraju o uvođenju obveznog cjepiva za pojedine djelatnosti te o uvođenju restrikcija kao i Covid potvrdama za necijepljene. Ministar Božinović se u svom odgovoru referirao samo na mogućnost da se u nekim djelatnostima uvedu obvezne Covid potvrde rekavši:

"Mi smo i u ranijim mjerama imali obvezu nošenja maski i testiranja u nekim institucijama, tako da bi se ta obveza možda mogla uvesti, s tim da, naravno da joj ne bi podlijegali oni koji su cijepljeni ili su preboljeli, ali to je nešto o čemu se intenzivno razgovara. (...) Logika naših mjera je uvijek bila zaštita cjelokupnog stanovništva s posebnim naglaskom na vulnerabilne skupine, a to su ljudi koji su bolesni, koji dolaze u bolnice ili su štićenici domova za starije. To su nekako institucije s kojima bi se krenulo, jer tamo dolaze oni kojima prijeti najteži oblik bolesti, ako se zaraze."

Ministar Božinović nije govorio o mogućnosti obveznog cijepljenja za sve građane.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!