17:10 / 25.01.2018.

Autor: HRT

Istaknuti SDP-ovci o tenzijama u najvećoj oporbenoj stranci

Davor Bernardić (foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Davor Bernardić (foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Tenzije u najvećoj oporbenoj stranci SDP-u u četvrtak su u Saboru komentirali neki istaknuti članovi.
Tenzije u najvećoj oporbenoj stranci SDP-u u četvrtak su u Saboru komentirali neki istaknuti članovi, pri čemu je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk rekao kako je teoretski moguće da se izvještajna konvencija stranke, koja se očekuje sredinom veljače, pretvori u izbornu konvenciju.

Na pitanje je li Bernardić na čelu SDP-a napravio više štete ili koristi, Bauk je neodređeno odgovorio kako je on "legalan predsjednik i radi svoj posao, a rezultati tog rada mogu se vidjeti na rejtingu u anketama ili na izborima". Potom je komentirao kako je u ovom  trenutku taj rejting nešto niži nego kada je Bernardić izabran.

I član Predsjedništva Bojan Glavašević ocjenjuje da postoji mogućnost traženja Bernardićeva opoziva "ako delegati na konvenciji budu nezadovoljni i žele otvoriti tu temu". Hoće li se to i dogoditi, nije htio spekulirati.

"Činjenica je da nezadovoljstvo u stranci postoji, ali to nije novost, to znamo već neko vrijeme, o tome su mnogi članovi govorili. No ne mogu nagađati što će biti na konvenciji", rekao je Glavašević koji priznaje da je, zajedno s još nekoliko kolegica i kolega, unutarstranačka oporba predsjedniku. Naglašava ipak kako to ne znači da nije voljan prihvatiti njegove ideje i raditi na njima. Napomenuo je i kako je nakon nedavnog team-buidlinga preuzeo vođenje radne grupe za kulturu i medije.

"Ja za Davora nisam glasala, ali to je u ovom trenutku nevažno jer plaću primam da radim za građane", komentar je pak zastupnice Sabine Glasovac.  Istaknula je da Bernardić ima njenu podršku u smislu da će uvijek pomoći u radu i pokušati da stranka što bolje prođe kod birača.

Učinit će sve što može kako bi SDP izašao iz krize, međutim, nije sigurna da stranka može svoje probleme i vraćanje povjerenja građana riješiti samo promjenom čelnog čovjeka jer misli da je problem dublji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!