16:10 / 18.10.2019.

Autor: HRT

Istarska policija pronašla novac za koji je mislila da joj je nestao

-

-

Foto: - / -

Dio novca koji je zaplijenjen potkraj kolovoza na pulskom festivalu elektroničke glazbe "Dimensions" nestao je ovih dana iz prostorija Policijske uprave istarske.
Dio novca zaplijenjen ovog ljeta od dilera na pulskom festivalu elektroničke glazbe za koji je istarska policija mislila da joj je nestao, pronađen je u petak popodne u policijskim prostorijama, a do navodnog nestanka došlo je zbog propusta u metodološkom postupanju s oduzetim predmetima.

- Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako novac nije nestao niti je otuđen, ali su utvrđeni propusti u metodološkom postupanju, izvijestila je u petak navečer istarska policija.

Okolnosti navodnog nestanka dijela novca utvrđivali su djelatnici istarske policije i stručni tim Ravnateljstva policije koji su rekonstruirali postupanje s privremeno oduzetim predmetima i u petak poslijepodne novac pronašli u službenim prostorijama policijske uprave.

Provedenim radnjama nije utvrđena sumnja da je počinjeno kazneno djelo, već su utvrđeni metodološki propusti u postupanju s privremeno oduzetim predmetima, odnosno nepridržavanje propisanih procedura u takvim slučajevima, navodi istarska policija.

Načelnik istarske policije zbog toga će poduzet mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kaže se u priopćenju. Istarska policija objavila je u četvrtak da je ovih dana iz policijskih prostorija nestao dio novca zaplijenjen krajem kolovoza na pulskom festivalu elektorničke glazbe Dimensions, što su policajci otkrili u utorak, izvijestila je večeras istarska policija ne navodeći iznos novca.

Tijekom Dimensions festivala policija je zaplijenila oko 340 tisuća kuna u domaćoj i stranim valutama nakon što je utvrdila 155 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!