12:08 / 17.03.2020.

Autor: M.M./Hina

Istarska policija utvrdila 12 slučajeva kršenja samoizolacije

Ilustracija (Milan Sabic/PIXSELL)

Ilustracija (Milan Sabic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Istarska policija je utvrdila u protekla 24 sata 12 slučajeva kršenja mjera samoizolacije zbog koronavirusa.
Istarska policija je utvrdila u protekla 24 sata 12 slučajeva kršenja mjera samoizolacije zbog koronavirusa, o čemu su obavijestili državni inspektorat radi daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija, potvrdila je glasnogovornica PU istarske.

-
"Ako imate virus možete nekoga ubiti - pridržavajte se samoizolacije!" 
- Koronavirus - najnovije informacije

U protekla 24 sata djelatnici Policijske uprave istarske zaprimili su 27 dojava građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području Istre.
Provjerili su sve dojave te je u 12 slučajeva utvrđeno da se osobe kojima je određena mjera samoizolacije, nisu pridržavali uputa i mjera.

O svim utvrđenim kršenjima mjera samoizolacije policijski službenici obavijestili su državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija, rekla je glasnogovornica Vitasović.

Iz PU istarske još jednom su upozorili sve osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije, da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora, odnosno epidemiologa. 

- Apeliramo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, ali i zdravlje svojih najbližih i šire zajednice. Stoga zahvaljujemo svim savjesnim građanima na dojavama, te ih pozivamo da sve sumnje u kršenje mjera samoizolacije dojave na brojeve 112 ili 192, a informacije mogu dostaviti i putem e-maila i aplikacije Sigurnost i povjerenje, rekla je Vitasović.

Dodala je da će policijski službenici provjeriti svaku dojavu i protiv osoba koje ugrožavaju zdravlje drugih ljudi poduzeti zakonom propisane sankcije.

Od 13. ožujka zaprimljeno je ukupno 60 dojava građana, napomenula je Vitasović

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!