Istarska policija zaplijenila više od 3,4 kilograma heroina

13.11.2022.

Zadnja izmjena 19:23

Autor: Hina/Vijesti/IMS/HRT

Istarska policija zaplijenila više od 3,4 kilograma heroina

Istarska policija zaplijenila više od 3,4 kilograma heroina

Foto: PU istarska / MUP

Istarska policija zaplijenila je od 62-godišnjeg Puljanina 3,4 kilograma heroina, što je druga najveća ovogodišnja zapljena te vrste droge na istarskom području.

Drogu pakiranu u devet vrećica pripadnici odjela kriminaliteta droga pronašli su u petak u stambenoj zgradi na području Pule, izvijestila je u nedjelju policija.


Istraživanjem je utvrđeno da je 62-godišnjak drogu nabavio radi daljnje preprodaje pa je nakon kriminalističkog istraživanja priveden u policijski pritvor.


Osumnjičeni je uhvaćen zahvaljujući operativnom radu i na temelju prikupljenih informacija.


Policija napominje da je ove godine prijavila više počinitelja za preprodaju droge, a posljednja zapljena je druga najveća u ovoj godini. U rujnu je razotkriveno zločinačko udruženje koje je u proteklih godinu dana u prodaju stavilo najmanje 4,2 kilograma heroina.

- Policijski službenici su nakon provedenih operativnih radnji 11. studenoga u jednoj stambenoj zgradi pronašli 3398 grama smeđe praškaste materije nalik na drogu heroin koja je bila smještena u devet PVC vrećica, rekao je policijski službenik za odnose s javnošću PU istarske Alen Pačić u Dnevniku.

Kazneni zakon za ovo djelo predviđa kaznu zatvora u trajanju od 1 do 12 godina.

U dva mjeseca zaplijenjeno je osam kilograma heroina.

- Iako je ove godine PU istarska za preprodaju droge prijavila više počinitelja, nakon otkrivanja zločinačkog udruženja u rujnu ove godine, ovo je druga veća zapljena droge na području IIstre, rekao je Pačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!