18:27 / 25.05.2021.

Autor: Vijesti u 17/IMS/HRT

Istarska županija: Ferić optužuje Miletića za korupciju

Danijel Ferić

Danijel Ferić

Foto: Vijesti u 17/IMS / HRT

SDP-ov kandidat za župana Istarske županije Danijel Ferić za korupciju je optužio svog protukandidata Borisa Miletića. Kaže da je pogodovao jednom ruskom investitoru kako bi dobio koncesiju na dijelu obale u zaljevu Veruda, zbog njega je promijenio i prostorni plan kako bi mogao sagraditi hotel, a pogodovao mu je i da izgradi parkiralište na pulskom gradskom zemljištu.

- Ruskom investitoru se pogodovalo jer je izmijenjen urbanistički plan izgradnje Ribarske kolibe koji omogućava dodatne tri etaže i izgradnju podzemne garaže, a sve zelenilo koje je bilo u obvezi je ukinuto, naglasio je Danijel Ferić, kandidat za župana Istarske županije.


Boris Miletić pak kaže - riječ je o "fake newsu". Na svojoj konferenciji istaknuo je da se radi o dezinformacijama koje dolaze s jedne Facebook stranice koju je, kaže, prijavio za širenje lažnog sadržaja. 

Boris Miletić

Boris Miletić

Foto: Vijesti u 17/IMS / HRT

- To smo, naravno, prijavili, ono što je objavljeno na opskurnoj stranici. Nema nikakvih podloga za to. Da se vodi prljava kampanja, mogli smo vidjeti i u drugim gradovima, ali da će se to dogoditi u jednoj tolerantnoj Istri, nisam se mogao ni nadati ni očekivati, rekao je Boris Miletić, kandidat za istarskog župana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!