Istarski policajci spašavali teško ozlijeđenu kupačicu

14.08.2023.

13:09

Autor: Hina/HRT

Talijanku je prilikom penjanja na gliser teško ozlijedio propeler

Talijanku je prilikom penjanja na gliser teško ozlijedio propeler

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Istarski policajci Emil Maružin i Nevio Vitasović sudjelovali su u nedjelju u spašavanju teško ozlijeđene 63-godišnje Talijanke koju je prilikom penjanja na gliser teško ozlijedio propeler.

Policija je u nedjelju oko podneva dobila dojavu da je u moru u uvali Lužina kod Krničkog porta ozlijeđena 63-godišnja talijanska državljanka kojoj je prilikom penjanja na gliser, udaljen sedamdesetak metara od obale, noga zapela između propelera pogonskog motora te da obilno krvari.


Zbog procjene da je osoba u životnoj opasnosti, angažirano je policijsko plovilo P-326 koje se nalazilo u akvatoriju otoka Veruda na osiguranju plivačkog maratona.


Policijski službenici Emil Maružin i Nevio Vitasović zatekli su na mjestu dojave unesrećenu kojoj su obitelj i kupači uspjeli osloboditi prikliještenu nogu na kojoj je bila vidljiva ozljeda.


Ukrcavši unesrećenu i tim hitne medicinske pomoći na policijsko plovilo, uputili su se žurno u smjeru uvale Kuje u Ližnjanu, nakon čega je žena prevezena u pulsku bolnicu gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržana na daljnjem liječenju, izvijestila je Istarska policija. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!