17:14 / 06.07.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Istarski Stožer pozvao na poštivanje nužnih epidemioloških mjera

default error photo

Istarski Stožer civilne zaštite danas je pozvao sve organizatore kao i jedinice lokalne i regionalne samouprave na poštivanje nužnih epidemioloških mjera za javna okupljanja u Istri te apelirao da se ne organiziraju javna događanja većeg broja osoba.


Naime, temeljem Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa Covida-19 putem okupljanja, županijski Stožer civilne zaštite pozvao je da se one i poštuju.

Na jedinice lokalne i regionalne samouprave apelirao je da ne organiziraju i ne omogućavaju javna događanja i okupljanja većeg broja osoba, posebice organizirane gledanje nogometnih utakmica tijekom Europskog nogometnog prvenstva, osim ako će na javnom događanju ili okupljanju sudjelovati samo osobe koje posjeduju EU digitalnu Covid potvrdu.

- Organizatori okupljanja obvezni su osigurati da se prostori u kojima se okupljanja održavaju redovito provjetravaju, da na okupljanju ne bude prisutno više osoba od dopuštenog broja i da se svi prisutni pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, navode iz Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Upozoravaju kako nije dopušteno organizirati događanja odnosno okupljanja na kojima organizator nije u mogućnosti provesti kontrolu prisutnih osoba te kontrolirati način i uvjete provođenja epidemioloških mjera. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!