Požari u Istri i na području Parka prirode Telašćica lokalizirani

14.08.2022.

17:37

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

Požar u Istri

Požar u Istri

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Rano poslijepodne u Istri je planulo više požara. Najveći kod pulskog aerodroma, prema Valturi, drugi kod mjesta Juršići, a vatra je buknula i kod Peroja te Ližnjana. Gasilo ih je više desetaka vatrogasaca, a u pomoć su stigla i tri kanadera te dva air traktora. Gorjela je uglavnom trava i bjelogorica. Kuće nisu bile izravno ugrožene.

Ranije:

Dojava o požaru otvorenog prostora između Zračne luke Pula i sela Muntić stigla je oko podneva, a trenutno je opožarena površina od oko 20 hektara. Gasi ga 20 vatrogasaca s devet vatrogasnih vozila JVP Pula te sva dobrovoljna vatrogasna društva s Puljštine.

Požar kod sela Štokovci gasi 27 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz javno vatrogasnih postrojbi Pule, Rovinja, Pazina, Buzet te dobrovoljna vatrogasna društva sa područja Puljštine i Rovinjštine. U pomoć su pozvana i tri kanadera. Opožarena površina još nije procijenjena, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Požar kod Peroja lokaliziran je u 14.45 sati. Na terenu je 12 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila JVP Pule te dobrovoljna vatrogasna društva Fažana, Vodnjan, Peroj i Medulin. Trenutno se vrši dogašivanje, a opožarena površina je oko dva hektara.


Lokaliziran požar na Dugom otoku

Lokaliziran je požar koji je oko 15 sati buknuo u Parku prirode Telašćica na Dugom otoku.

- Zračne snage su se povukle s intervencije, a na terenu su ostali vatrogasci DVD-a Sali i Državne intervencijske postrojbe iz Božave, koji dogašivaju rubove požarišta, rekao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!