Istarski župan pozvao građane da racionalno troše vodu

11.07.2022.

17:21

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Marko Prpic / Pixsell

Istarski župan Boris Miletić u ponedjeljak je na sastanku s predstavnicima vodoopskrbnih sustava poručio kako se pomno prati situacija s vodoopskrbom u županiji i pozvao građane da budu odgovorni prema prirodnim resursima te da racionalno troše vodu.


- Turistička sezona se zahuktava, a kao što vidimo, padalina već dugo nema. Stoga je hidrološka situacija nepovoljna što bi potencijalno moglo stvoriti problem s vodoopskrbom, rekao je župan Miletić. Podsjetio je da je 2012. zbog dugog razdoblja suše bilo nužno uvesti redukciju potrošnje vode prvog stupnja.

- Zato sam sazvao ovaj sastanak da vidimo koja je trenutna situacija po tom pitanju te koje su prognoze za narednih četrdeset dana, naglasio je Miletić nakon čega su se predstavnici vodovoda osvrnuli na stanje na svome području. 

Svi su složni da su sustavi vodoopskrbe preopterećeni pa će se nastaviti svakodnevno pratiti situacija, a u slučaju nužnosti bit će uvedene mjere restrikcije široke potrošnje vode od pranja automobila do zalijevanja zelenih površina.


Istarski župan Boris Miletić zaključio je da svi građani trebaju biti odgovorni prema prirodnim resursima te im je stoga uputio apel da racionalno troše vodu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!