17:17 / 10.09.2020.

Autor: T.Š./T.V./Dnevnik/HRT

Istina o Istanbulskoj traži novo brojenje potpisa za referendum

-

-

Foto: - / -

Građanska inicijativa Istina o Istanbulskoj pozvala je premijera Plenkovića da naloži novo brojenje potpisa za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije. Njezin zahtjev podupro je Domovinski pokret.
Građanska inicijativa Istina o Istanbulskoj pozvala je premijera Plenkovića da naloži novo brojenje potpisa za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije. Kao argument navode da je prebrojavanje potpisa vodilo dvoje kompromitiranih političara. Njihov zahtjev podupro je Domovinski pokret.

- Uporište u toj svojoj želji nalaze u činjenici da je dvoje najodgovornijih ljudi koji su brojili te glasove bez njihove nazočnosti trenutno pod vrlo ozbiljnim istražnim radnjama. Jedna je gospođa Terezija Marić, a drugi je, naravno, bivši ministar Lovro Kuščević, rekao je potpredsjednik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro.

Ministar Ivan Malenica rekao je da je sve bilo javno i transparentno te da je taj postupak završen.

Zahtjev inicijative komentirao je i predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić.

- Hrvatski sabor prošle godine dvotrećinskom većinom, čak i više, sa 105 glasova za, usvojio je zaključak kojim je utvrdio da se nisu stekle pretpostavke za raspisivanje referenduma. Kasnije je i Ustavni sud, na inicijativu određenog broja građana RH, testirao takav zaključak s aspekta ustavnosti i zakonitosti i Ustavni sud je potvrdio takav zaključak Hrvatskog sabora, naglasio je Bačić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!