09:41 / 13.07.2020.

Autor: I.D./HINA

Istra danas bez novozaraženih, negativni brisevi iz umaškog Doma za starije

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Po riječima načelnika Stožera Dine Kozlevca, tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 95 uzoraka briseva na COVID-19 i svi su negativni.
Nakon 11 dana, Istra ne bilježi niti jedan slučaj novozaraženih koronavirusom, izvijestili su u ponedjeljak ujutro iz Županijskog stožera Civilne zaštite, a to znači da su negativna i sva 42 dostavljena brisa iz umaškog Doma za starije.

Po riječima načelnika Stožera Dine Kozlevca, tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 95 uzoraka briseva na COVID-19 i svi su negativni, tako da nema novooboljelih u Istarskoj županiji.

- Od toga su 42 uzorka briseva dostavljenih iz Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu negativni, poručio je Kozlevac.

U tom je umaškom domu jučer bila utvrđena zaraza koronavirusom kod šest štićenika i pet djelatnika.

U Istri je u samoizolaciji 212 osoba.

Sve građane i brojne goste u Istri pozvao je na odgovorno ponašanje radi prevencije pojave i širenja oboljenja te na mjere držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora i nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!