17:32 / 10.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Istra: Od ponedjeljka svi osnovnoškolci u školskim klupama

Djeca se vraćaju u školu

Djeca se vraćaju u školu

Foto: Ilustracija/Marijan Susenj / Pixsell

Istarski Stožer civilne zaštite donio je poslijepodne odluku po kojoj se u ponedjeljak, 15. veljače u školske klupe vraćaju svi osnovnoškolci.  

Na temelju procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije te uz pozitivno očitovanje ravnatelja osnovnih i srednjih škola i njihovih osnivača - te županije i gradova Pule, Rovinja, Poreča, Umaga, Labina i Pazina, istarski Stožer civilne zaštite donio je odluku da se u ponedjeljak svi osnovnoškolci i maturanti vraćaju u školske klupe.

Do sada je u Istarskoj županiji nastava bila organizirana drukčije nego u ostalim županijama jer su u školu išli samo učenici nižih razreda osnovne škole i maturanti, a učenici viših razreda osnovne škole i učenici od prvog do trećeg razreda srednje škole nastavu su pratili online.

Kako navode iz istarskog Stožera civilne zaštite, svi srednjoškolci trebali bi se vratiti u škole 22. veljače ako epidemiološka situacija bude povoljna, što će se vidjeti u tjednu prije planiranog početka nastave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!