17:49 / 14.04.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Istra: Od ponedjeljka učenici od prvog do četvrtog razreda u školi

default error photo

Stožer civilne zaštite Istarske županije danas je donio novu odluku o radu škola, koja će vrijediti od 19. pa najkraće do 23. travnja, a po kojoj će se razredna nastava za niže razrede, odnosno od prvog do četvrtog razreda u svim osnovnim školama u Istri održavati uživo u školi.


- Nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od petog do osmog razreda odvijat će se prema modelu C, odnosno na daljinu, kao i u svim srednjim školama, uključujući i maturante - naveli su iz istarskog Stožera civilne zaštite.

Dodali su da će, ako dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, nastava odvijati prema modelu C, odnosno na daljinu, i za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.

- Potrebno je istaknuti kako je zdravstveni sustav u Istarskoj županiji napregnut iznad mogućnosti održavanja redovnog rada, što je posljedica jako velikog broja COVID i ne-COVID pacijenata kojima je nužno intenzivno liječenje, pa i bolničko liječenje. Osnovna svrha donošenja mjera je postizanje stanja održivosti i funkcioniranja zdravstvenog sustava u cjelini na području Istarske županije - istaknuli su iz županijskog Sožera civilne zaštite.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!