11:33 / 24.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Istra: Odgovorno ponašanje građana - dobri rezultati u borbi protiv Covida

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gotovo već dva tjedna Istra dnevno ne bilježi više od dva slučaja zaraze koronavirusom, što je rezultat pravodobnih mjera i odgovornog ponašanja građana.
Gotovo već dva tjedna Istra dnevno ne bilježi više od dva slučaja zaraze koronavirusom, što je rezultat pravodobnih mjera i odgovornog ponašanja građana, ocijenio je u izjavi za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

-
Epidemija bolesti COVID-19 - iz minute u minutu   

To je zasigurno rezultat pravodobnih mjera istarskog Stožera civilne zaštite, ali i discipline i odgovornog ponašanja građana Istre te podrške županije, gradova i općine, istaknuo je Kozlevac. 

Naime, u Istarskoj županiji trenutno je svega devet aktivnih Covid-19 pozitivnih osoba, od kojih je samo jedna hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 71 osoba.

Da je situacija na istarskom poluotoku pod kontrolom i stabilna, potvrdio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac i očekuje da će se nastaviti trend dobrih rezultata. Stožer će, dodao je, ovisno o tome razmotriti moguće otpuštanje nekih mjera.

- To je stil i način rada istarskog Stožera svih ovih sedam mjeseci. Pomno pratimo i analiziramo situaciju zajedno s našim epidemiolozima i donosimo mjere neovisno o tome jesu li one mjere kojima nešto zaoštravamo, ograničavamo ili popuštamo, rekao je Kozlevac.

Pozvao je građane da i dalje budu odgovorni, jer je to ključ uspjeha u borbi protiv ove epidemije.

- Kad govorim da je situacija povoljna, to znači da nemamo novih žarišta, da ovo sve što imamo u samoizolaciji su ljudi iz postojećih izvora. Ono što bih htio reći je da građani kao što su i do sada bili odgovorni, da nastave tako biti i dalje, da budemo što manje mobilni, da se ne krećemo pretjerano u druge krajeve i obrnuto i da sva druženja razne evente skratimo na najmanju moguću mjeru te da to bude u krugu obitelji. To je ključ dobre situacije, zaključio je načelnik Kozlevac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!