13:36 / 22.04.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Istra: Podjela sakramenata Svete krizme od 15. svibnja

Dino Kozlevac, načelnik istarskog Stožera civilne zaštite

Dino Kozlevac, načelnik istarskog Stožera civilne zaštite

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Zbog trenutačno nepovoljne epidemiološke situacije, istarski Stožer civilne zaštite je u konzultacijama s Porečkom i pulskom biskupijom donio odluku da se podjela sakramenata Svete krizme odgodi i planira od 15. svibnja uz poštovanje epidemioloških mjera kao i lani.

- Situacija nije nikako dobra, a stanje u okruženju je također zabrinjavajuće. Nije vrijeme za okupljanja, idemo odraditi ovaj mjesec onako kako treba, uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka kako bismo već u svibnju došli u što bolju situaciju, rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac, ističući iznimno dobru suradnju s Porečkom i pulskom biskupijom.

- Zahvaljujem biskupu i drugim predstavnicima Biskupije na iznimnoj suradnji prilikom donošenja odluka te na razumijevanju u poduzimanju svih epidemioloških mjera koje se tiču vjerskih obreda, poručio je načelnik Kozlevac i dodao da će se sakrament Svete krizme moći dijeliti nakon 15. svibnja ako to dopusti epidemiološka situacija u Istri.

Neslužbeno se doznaje kako je u Istri odgođeno i nekoliko drugih događaja, poput velikoga tradicionalnog dječjeg turnira u Medulinu, jer epidemiološko stanje ne dopušta nikakve skupove ni druženja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!