11:41 / 18.03.2020.

Autor: M.Š./HRT

Istra: Preminula osoba u samoizolaciji, čekaju se nalazi

-

-

Foto: - / -

Na području Istarske žuapnije jedna je osoba umrla, ali se ne zna je li to povezano s koronavirusom.
Za pet osoba u srijedu je potvrđena zaraza koronavirusom u Istarskoj županiji, kod svih slučajeva radi se o kontaktu sa zaraženima osobama iz kriznih područja, a noćas je u Brtonigli umro muškarac koji se nalazio u samoizolaciji, no još nije potvrđeno da se smrt uslijedila zbog koronavirusa.


Od ukupno 127 uzoraka koji su u utorak poslani na testiranje u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" zaraza koronavirusom potvrđena je kod pet osoba koje su bile u samoizolaciji, odnosno pod mjerama zdravstvenog nadzora.

Kod svih slučajeva u pitanju je kontakt sa zaraženim osobama iz rizičnog područja, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo istarske županije Aleksandar Stojanović na izvanrednoj konferenciji za novinare.



Riječ je o dvije osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama iz Italije i Slovenije, jedna je imala kontakt sa zaraženim u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jedna je kao ugostiteljski radnik radila u talijanskom skijalištu Cortina d'Ampezzo, a jedna u Austriji. Od tih pet novozaraženih dvoje je iz Umaga, jedna osoba je iz Rovinja, jedna iz Pule, a jedna iz Vodnjana. Dosad je u Istri zabilježeno 11 zaraženih, od toga osam muškaraca i tri žene.
 
Stojanović je potvrdio kako je noćas umro 70-godišnji muškarac iz Brtonigle koji se nalazio u samoizolaciji. Nije imao ozbiljne zdravstvene simptome, a bio je u kontaktu sa zaraženom osobom. Stojanović kaže kako su mu se u utorak pojavili blaži klinički simptomi, predložena mu je hospitalizacija, koju je odbio.



- Još ne možemo tvrditi je li smrt uslijedila zbog koronavirusa, to ćemo znati kada dođu nalazi, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!