15:41 / 11.09.2019.

Autor: P.F./HRT

Istraga zbog smrti mladića nakon rutinske operacije

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prema dostupnim informacijama, pacijent se nakon zahvata normalno probudio iz anestezije, a preminuo je oko dva i pol sata poslije na odjelu šibenske Opće bolnice.
U šibenskoj bolnici u tijeku je istraga zbog smrti 19-godišnjeg mladića nakon operacije krajnika. Prema dostupnim informacijama, pacijent se nakon zahvata normalno probudio iz anestezije, a preminuo je oko dva i pol sata poslije na odjelu šibenske Opće bolnice.

Otac preminulog mladića, s kojim smo razgovarali, ne želi govoriti pred kamerom dok obitelj ne dobije službene rezultate istrage, odnosno detaljan obdukcijski nalaz.

- Na žalost, u ovom trenutku ja ne mogu ništa detaljnije reći, bez obzira na povećan interes javnosti, zbog toga što su izvid povjerenstva za unutarnji nadzor još u tijeku. Nadamo se da će konačni nalaz, rezultat istrage povjerenstva, to je naše interno povjerenstvo, biti gotov u petak pa ćemo u tom trenutku moći detaljnije izvijestiti prije svega obitelj, a nakon toga i javnost, rekla je ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić.

Na pitanje je li poslana inspekcija u bolnicu, ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je da nije još.

- Inspekcija nije poslana, ali sam se nekoliko puta čuo s ravnateljicom tako da znam sve što se događalo. Uistinu mi je žao, moja iskrena sućut obitelji. To je strašno. To je dečko 19 godina koji je došao na mali zahvat, na tonzilektomiju (op. a. odstraniti krajinike, tonzile). Operacija je prošla dobro da bi nekih pola sata kasnije išao u arest (op. a. srčani zastoj).

Odmah je provedena reanimacija, no liječnici nisu uspjeli spasiti mladića.

- Na obdukciji je nađen edem pluća, a što je uzrok, to će sad istražiti. U bolnici povjerenstvo makroskopski analizira nalaze obdukcije. To je edem pluća, voda u plućima, a zašto se to dogodilo, ostaje otvoreno pitanje, rekao je Kujundžić.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!