12:39 / 18.01.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Istraživanje: Na maturante na Banovini jače utjecao potres nego COVID

Boris Jokić

Boris Jokić

Foto: Dalibor Urukalovic / PIXSELL

U Sisku su predstavljeni rezultati istraživanja "Utjecaj potresa na mlade u Sisačko-moslavačkoj županiji" koje je proveo Institut za društvena istraživanja u Zagrebu. U njemu su sudjelovali učitelji, nastavnici i učenici iz 52 osnovne i srednje škole. Potres je na mlade utjecao jače nego pandemija, zaključak je istraživanja.


- Najnegativniji utjecaj bio je za maturante u prošloj školskoj godini, dakle na one učenike koji su završili srednju školu. Da bi se usporedili utjecaj COVID-a i potresa na živote mladih, možete vidjeti da je u Sisačko-moslavačkoj županiji utjecaj potresa percipiran negativnije nego što je utjecaj pandemije, kazao je Boris Jokić iz Instituta za društvena istraživanja Zagreb. 

Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, izjavila je da se mladima mora dati prilika da ostanu ondje, da stvore poslovne mogućnosti u Sisačko-moslavačkoj županij.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!