13:25 / 09.05.2018.

Autor: Hina/B.S.LJ./HRT

Istraživanje: Većina zadovoljna svojim poslom, ali ovisno rade li na određeno ili neodređeno vrijeme

Mladen Novosel (foto: Zarko Basic/PIXSELL)

Mladen Novosel (foto: Zarko Basic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik SSSH-a Mladen Novosel poručuje: Ne treba biti zadovoljan rezultatima istraživanja.
Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u srijedu je predstavilo rezultate istraživanja o zadovoljstvu radnim mjestom i uvjetima rada. Ono pokazuje da je oko 70 posto hrvatskih ispitanika zadovoljno svojim poslom, no ti podaci nisu toliko optimistični kad se pogleda europski prosjek, poručuju iz SSSH. Zabrinjavajuća je, kažu, razlika u zadovoljstvu ovisno o ugovoru na određeno ili neodređeno radno vrijeme.

Oko 70 posto ispitanika izjasnilo se da je zadovoljno svojim radnim mjestom, dok na europskoj razini prosjek iz 2015. iznosi 86 posto, rekla je stručna suradnica SSSH Sunčica Brnardić uoči konferencije "Rad po mjeri čovjeka". Na toj konferenciji u organizaciji SSSH i zaklade Friedrich Ebert o kvaliteti radnih mjesta i sindikalnom odgovoru na taj izazov raspravljaju predstavnici europskih sindikata, akademske zajednice i hrvatskih ustanova.

Dok se u Hrvatskoj tek svaki peti radnik izjašnjava da je vrlo zadovoljan svojim radnim mjestom, u Njemačkoj će to, primjerice, reći čak svaki treći radnik.

Zabrinjavajuća je drastična razlika između ispitanika koji imaju ugovor na određeno i neodređeno radno vrijeme, pri čemu su ispitanici koji imaju ugovor na određeno nezadovoljni jer im je teže planirati budućnost i osigurati prihode.

"Takvi ispitanici izražavali su drastično manje zadovoljstvo po svim elementima, smatrali su da ne mogu utjecati na svoje uvjete rada ni edukaciju, kao i da su manje zadovoljni radnim vremenom", rekla je Brnardić.

Najveći razlog zadovoljstva je plaća, a na zadovoljstvo radnim mjestom utječu i rad u struci, razina obrazovanja, obuhvaćenost kolektivnim ugovorom i postojanje sindikata.

Istraživanje je potvrdilo moment nesigurnosti, jer se ugovori na određeno vrlo često obnavljaju, u prosjeku po pet puta, te se sklapaju na mjesec, tri, šest ili 12 mjeseci. "To su lošije plaćena radna mjesta, tako da je radnik automatski u goroj poziciji", primijetila je Brnardić. Iako su rezultati istraživanja očekivani, SSSH-ovu stručnu suradnicu iznenadila je polarizacija između ispitanika koji su zaštićeni ugovorom na neodređeno i onih drugih.

Predsjednik SSSH-a Mladen Novosel rekao je da su radnici relativno zadovoljni radnim mjestom i uvjetima na radnom mjestu, što prije svega ovisi o ugovoru.

Na određeno vrijeme u Hrvatskoj trenutačno radi malo više od 20 posto radnika, dok je europski prosjek 14,4 posto, a najveći je problem što se gotovo svi novozaposleni radnici zapošljavaju na određeno vrijeme, upozorio je Novosel.

"Svi radnici zaposleni na određeno vrijeme, kojima su ugovori o radu kraći od šest mjeseci, imaju znatno nepovoljnije uvjete rada, niže plaće, te više problema s poštovanjem radnog vremena, upozorio je Novosel.

Zadovoljstvo na radnom mjestu kreće se od 65 do 67 posto, ali kad se pogledaju podaci Eurostata za sve zemlje EU-a, hrvatski radnici na predzadnjem su mjestu, iza njih samo su Grci. Zbog toga, zaključio je Novosel, ne treba biti zadovoljan rezultatima istraživanja.

SSSH, koji se nalazi u izbornoj godini, raspravama želi doći do konačnog teksta brošure "Rad po mjeri čovjeka" koji bi ponudio ključne elemente za kvalitetno radno mjesto, od visine plaće i zdravih i sigurnih uvjeta rada do mogućnosti učenja i napredovanja, kao i utjecaja preko kolektivnih ugovora.

Istraživanje je provela agencija Hendal na 500 radnoaktivnih ispitanika koji su u posljednjih godinu dana najmanje tri mjeseca obavljali neki rad za koji su bili plaćeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!