Istražni zatvor vozaču koji je usmrtio pješaka u Muću i pobjegao

23.06.2023.

09:26

Autor: Hina/HRT/R.S.

Policija - ilustracija

Policija - ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Zbog kaznenih djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći te zbog opasnosti od ponavljanja djela sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor 36-godišnjaku koji je u Muću prije nekoliko dana usmrtio pješaka i pobjegao.

Općinsko državno odvjetništvo navelo je kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 36-godišnjak 17. lipnja oko 21.36 u Gornjem Muću upravljao teretnim vozilom Mercedes, i to bez položenog vozačkog ispita.

"Uz to je vozio za vrijeme dok mu je rješenjem nadležne policijske uprave utvrđeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole dvije godine od dana izvršnosti rješenja, odnosno od 4. siječnja 2023. do 4. siječnja 2025. zbog prikupljenih negativni prekršajnih bodova."

"Sumnja se da je vozio kolničkim trakom brzinom koja nije bila prilagođena uvjetima noćne vožnje u naselju te je pri nailasku na pješaka istoga udario desnim bočnim dijelom teretnog vozila. Pješak je od siline udara odbačen, udarivši u metalne kontejnere te je zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo. Zatim je teretnim vozilom napustio mjesto događaja ne zaustavivši se i ne pruživši pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio", stoji među ostalim u priopćenju ODO-a.

Općinsko državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!