15:29 / 24.09.2019.

Autor: M.Š./Hina

Istražni zatvor za osobu koja je prijetila djelatnicima Centra za socijalnu skrb

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na zahtjev tužiteljstva sudac istrage osječkog Županijskog suda izdao je nalog za pretragu osumnjičenikove kuće, a tijekom pretrage je pronađeno i oduzeto devet kilograma eksploziva.
Na prijedlog tužiteljstva sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 39-godišnjaku koji je 20. rujna prijetio zaštitaru i djelatnicima belomanastirskog Centra za socijalnu skrb, a kod kojega je naknadno pronađena veća količina eksploziva i oružja.

Tužiteljstvo 39-godišnjaka tereti da je 20. rujna u Belom Manastiru, nakon što mu je 54-godišnji zaštitar rekao da treba doći u zakazanom terminu ispred zgrade Centra za socijalnu skrb, nezadovoljan radom djelatnika tog centra i u cilju da ih zastraši, izrekao prijetnje, spominjući pritom i događaj iz centra za socijalnu skrb u Đakovu.

U srpnju 2019. godine osumnjičenik Andrija Drežnjak iz vatrenog je oružja usmrtio socijalnu radnicu đakovačkog Centra za socijalnu skrb Blaženku Poplašen i teško ranio pravnika te ustanove Ivana Pavića, koji je nakon deset dana, unatoč intenzivnom liječenju, preminuo u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

Na zahtjev tužiteljstva sudac istrage osječkog Županijskog suda izdao je nalog za pretragu osumnjičenikove kuće, a tijekom pretrage je pronađeno i oduzeto devet kilograma eksploziva, tri protuoklopne mine, dvije ručne bombe, minobacačka granata, automatska puška, više od tisuću komada streljiva, dva prigušivača i razni drugi dijelovi eksplozivnih sredstava i vatrenog oružja.

Sudac istrage osječkog Županijskog suda prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, navodi tužiteljstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!