13:31 / 03.05.2020.

Autor: I.Z./Marko Percan/Dnevnik/IMS/HRT

Istrijani opušteni, ali oprezni

-

-

Foto: - / -

Trenutačno prema službenim podacima na cijelom poluotoku nema nikoga tko je zaražen a posljednji pacijent je otpušten iz bolnice prekjučer.
U Istri od jučer više nema nijednog oboljelog od koronavirusa pa je pulski rotor zasvijetlio u plavoj boji. Ta je boja simbol borbe protiv bolesti covid-19. Pula se tako pridružila mnogim gradovima diljem svijeta koji su plavim svjetlima iskazali zahvalnost i potporu svima uključenima u borbu protiv epidemije.

Istrijani su optimistični i kažu da se u Istri trenutno lakše diše. Trenutačno prema službenim podacima na cijelom poluotoku nema nikoga tko je zaražen a posljednji pacijent je otpušten iz bolnice prekjučer.

Od početka epidemije Istra je zabilježila 87 slučajeva zaraze koronavirusom a od od tog broja dva pacijenta su preminula. U Istri se u samoizolaciji još uvijek nalazi više od 1300 osoba, pa je i dalje najbitniji oprez.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!