16:30 / 20.08.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Kozlevac: U Istri 50 posto cijepljenih dvjema dozama

Dino Kozlevac

Dino Kozlevac

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Istarska županija bilježi lagani porast broja COVID pozitivnih. Danas je potvrđeno sedam novozaraženih, no epidemiološka situacija još je povoljna. Broj pozitivnih je očekivan, budući da u Istri boravi 300 tisuća turista. HRT-ova reporterka Jana Radić kazala je u Regionalnom dnevniku HTV-a kako je u Istri turistička sezona odlična te je tome pridonijela i dobra epidemiološka slika u toj županiji. 

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, kazao je kako je epidemiološka situacija u toj županiji i dalje povoljna. Bilježi se lagani porast broja novooboljelih. Turistička sezona bila je neočekivano dobra, broj turista koji su boravili u Istarskoj županiji iznenadio je mnoge.

Građani Istre te organizatori raznih događaja pridržavali su se svih propisanih epidemioloških mjera te je to, smatra Kozlevac, pridonijelo dobroj epidemiološkoj slici u županiji.

Istarska županija ne samo da ruši rekorde po broju turista, već i po broju cijepljenih građana, 50 posto ih je cijepljeno dvjema, a 53 posto jednom dozom cjepiva. Šest posto građana je steklo imunitet jer su preboljeli COVID-19.

Virus se sada kreće u populaciji Istarske županije među onima koji se nisu cijepili. Kozlevac vjeruje da će se iduća nastavna godina održavati uživo te da će i sezona trajati još u rujnu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!