15:43 / 04.04.2019.

Autor: I.H./HRT

Ivan Giljanović predao se policiji

Foto: pixabay; ilustracija

Foto: pixabay; ilustracija

Foto: - / -

Giljanović je iz neposredne blizine u Bekavca ispalio četiri metka i nanio mu teške tjelesne ozlijede, a život mu je spašen hitnom medicinskom intervencijom.
Nakon 11 mjeseci bijega predao se Ivan Giljanović, tražen zbog pokušaja ubojstva Marka Bekavca, piše dalmatinskiportal.hr.

Giljanović
je prošlog svibnja s više hitaca iz pištolja ranio Bekavca. Policija ga je tražila mjesecima, no on je jutros došao s ocem u policijsku postaju u Splitu i rekao da se predao jer je "sada mir".

Pritom je mislio na skupinu Željka Rajića koja je nedavno pritvorena, a koja se sumnjiči da je reketarila njegovu obitelj i pucala u njihov Mercedes ispred kuće na Čiovu. Jučer je USKOK proširio istragu protiv Rajićeve skupine, i to za iznude. Otac Ivana Giljanovića bio je među žrtvama Rajićeve skupine i platio im je 20.000 €.

Giljanović je iz neposredne blizine u Bekavca ispalio četiri metka i nanio mu teške ozljede, a život mu je spašen hitnom medicinskom intervencijom.
Pucnjava u Splitu - ranjen muškarac
Potkraj srpnja Giljanović je optužen za pokušaj ubojstva Marka Bekavca, a optužnica je potvrđena u listopadu. Sud nije prihvatio zahtjev Tužiteljstva za suđenje u odsutnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!