13:57 / 16.09.2021.

Autor: Hina/HRT/D.S.

Ivan Kujundžić predstavio kandidaturu

Ivan Kujundžić

Ivan Kujundžić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Pod sloganom "Mi možemo pobijediti" Ivan Kujundžić predstavio je svoju kandidaturu za predsjednika zagrebačkog HDZ-a poručivši da HDZ Grada Zagreba treba hrabro i odlučno vodstvo koje će jamčiti pobjednički izborni rezultat.

- Samo hrabro i odlučno vodstvo slobodarskog duha zagrebačkog HDZ-a jamči pobjednički izborni rezultat HDZ-a u Zagrebu. Moj slogan će u tom smislu biti "Mi možemo pobijediti", rekao je Ivan Kujundžić na konferenciji za novinare.


Istaknuo je da se na tu funkciju kandidirao zbog nezadovoljstva aktualnim vodstvom zagrebačkog HDZ-a koji je, smatra, izgubio svaki dodir s članstvom, simpatizerima i Zagrepčanima.


Ocijenio je da se u gradskoj organizaciji HDZ-a dogodilo lutanje u svakom pogledu, što je dovelo do teškog izbornog poraza koji je HDZ sunovratio do političke nebitnosti u Zagrebu.


Kujundžić smatra da na unutarstranačkim izborima treba izabrati vodstvo i tim hrabrih ljudi koji se neće povinovati ničijim partikularnim interesima niti će ikada više dozvoliti da samo političko vodstvo odlučuje o sudbini stranke i njezine politike u Zagrebu. 


- Taj smjer se mora promijeniti. Mora se dogoditi iskorak u hrabroj i otvorenoj politici što je jako potrebno za povratak povjerenja, rekao je dodavši kako su povjerenje građana izgubili jer nisu bili uvjerljivi nego mlaki, stoga su postali politički nebitni. 


Velika šteta zbog koalicije s Bandićem


Uz to, smatra Kujundžić, veliku štetu nanijela im je višegodišnja koalicija s preminulim gradonačelnikom Milanom Bandićem.


- Uoči pretprošlih izbora upozoravao sam da ne idemo u tu koaliciju jer će nas ona koštati. Mi smo bili obični dizači ruku i fikusi u Gradskoj skupštini za nečije ideje, a da pri tome nismo sudjelovali u kreiranju tih ideja i oblikovanju politike Poglavarstva. U tom pogledu kod našeg članstva se stekla vrlo ružna slika da smo slugani Milana Bandića, na što sam više puta hrabro upozoravao, rekao je.


Podsjetio je kako je bio jedan od najsnažnijih protivnika izglasavanja Generalnog urbanističkog plana (GUP), posebice dok je cijela struka bila na jednoj, a politika na drugoj strani. 


Osvrćući se na politiku aktualne gradske vlasti i gradonačelnika Tomislava Tomaševića ocijenio je da su "obećavali brda i doline" ali ništa nisu promijenili, ponajmanje vezano uz obnovu grada i pokretanje Zagreba u novi milenij.


- Krajnje je vrijeme da zagrebački HDZ, uz moje vodstvo, pokaže novu ozbiljnost, snagu, energiju i viziju za uvesti Grad Zagreb u treći milenij, poručio je. 


Prvi krug izbora za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke održat će se 17. listopada, a ako bude potrebno drugi krug je 24. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!