Ivan Paladina, novi ministar graditeljstva?

07.03.2022.

16:48

Autor: HRT

Ivan Paladina

Ivan Paladina

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Ivan Paladina bit će dobar ministar. Izjavio je to ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, komentirajući navode da će Paladina, stručnjak koji nije član HDZ-a, a kroz svoj dosadašnji rad povezan je s ruskim poduzetnicima, te je suvlasnik u projektu Kupari - biti novi ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine. Donosimo i izjave saborske oporbe. 

Ćorić vjeruje da će Ivan Paladina, ako bude izabran, nakon što bude predstavljen koalicijskim partnerima i hrvatskoj javnosti, dobro obavljati posao ministra. Po njemu, riječ je o perspektivnom stručnjaku koji ima rezultate te vjeruje da će u petak on postati novi ministar. 

Oporba nije zadovoljna 

- U okolnostima gdje se svijet jasno opredjeljuje, gdje se Rusiju prilično brzo izoliralo, mislim da je poruka jasna - svi koji su bili jako bliski ruskom kapitalu, to postaje teret njima svima, rekao je Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta.

- Čuli smo u klubu Mosta da ga se zove Vanjuška, to je jedan veliki uteg za budućeg ministra graditeljstva i naš je upit zbog čega ga je uopće premijer Andrej Plenković postavio na to mjesto, ali i pokazatelj da se bazen ljudi koje Plenković može postaviti na poziciju isušio i da više nema kadrove koje bi mogao postaviti iz vlastitih redova, kazao je Zvonimir Troskot.

- Ova Vlada je dosad pokazala da joj obnova nije prioritet i u tom će smislu i budući ministar, ako bude izabran, nastaviti takvu istu politiku. Dodatno je zabrinjavajuća njegova povezanost s ruskim kapitalom, a i potencijalni sukob interesa jer je suvlasnik tvrtke koja ima koncesiju nad zemljištem kojim bi njegovo ministarstvo trebalo upravljati, ustvrdila je Ivana Kekin iz Zeleno lijevog bloka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!