17:48 / 08.12.2018.

Autor: P.F./Hina/HRT

Ivan Vidiš novi predsjednik Mladeži HDZ-a

-

-

Foto: - / -

"Budite hrabri i odvažni. To je najvažnije što hoću od vas", rekao je Plenković na izbornom saboru Mladeži HDZ-a na kojem je za novoga predsjednika izabran Ivan Vidiš.
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je Mladeži HDZ-a da budu hrabri i odvažni te je istaknuo važnost obrazovanja kako bi što bolje pomogli u razvoju Hrvatske.

"Budite hrabri i odvažni. To je najvažnije što hoću od vas", rekao je Plenković na izbornom saboru Mladeži HDZ-a na kojem je za novoga predsjednika izabran Ivan Vidiš.

"Kao osoba koja dijeli demokršćanske vrijednosti, ako hoćete univerzalne humanističke vrijednosti, ja se osjećam kao domoljub i jednostavno sam se prepoznao u tom programu. Desni centar je ono gdje vidim i sebe i stranku i u tom smislu ću nastaviti", izjavio je Vidiš.

Plenković je istaknuo kako nakon izbora nisu zaboravili mlade, jer su 4,5 milijardi kuna utrošili u programe za njihovo zapošljavanje. Naveo je i da je danas nezaposlenost mladih na 22%, a prije nekoliko godina je bila na 49%.

Plenković je stranačkoj mladeži poručio da, kako bi bili relevantni, od njih očekuje da čitaju relevantne autore koji kreiraju javno mnijenje, da ne budu površni, nego da ulaze u detalje te znaju o nekoj temi više nego drugi.
Istaknuo je i kako digitalno doba skraćuje "dob sazrijevanja" u politici rekavši kako se od HDZ-ove mladeži očekuje "puno brže sazrijevanje i puno brže preuzimanje odgovornosti".

Vezano uz političke vrijednosti, Plenković je rekao i da HDZ nikada nije bio niti će biti blizu rubova političkog spektra lijevog ili desnog. "HDZ nikada nije bio niti će biti, a pogotovo neće biti s aktualnim vodstvom HDZ-a niti blizu ruba političkog spektra. Tamo neka budu neki drugi. Mi ćemo biti čvrsto usidreni u desni centar, tamo gdje ga je predsjednik Franjo Tuđman davno postavio i tamo gdje HDZ mora biti radi našeg interesa, naše dobrobiti i dobrobiti hrvatskog društva. Ali i naše čvrste ukorijenjenosti u europsku obitelj pučkih stranaka", istaknuo je.

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković mladima je poručio da moraju biti "izvorni i originalni" te ponuditi nešto što odgovara vremenu koje je pred njima. Smatra i da moraju biti buntovni ali i ne destruktivni. Također, Jandroković je pozvao mlade da budu kritični, ali i agrumentirani, kreativni i inovativni te ponude rješenja za probleme koje društvo ima. Pozvao ih je i da budu moderni, ali i da čuvaju vrijednosti na kojima počiva Hrvatska i HDZ. "Može se danas itekako biti moderan poštujući i tradiciju, obitelj i vjeru, domovinu i naslijeđe prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te naslijeđe branitelja koji su dali živote za hrvatsku domovinu. Sve to danas može itekako biti moderno i nemojte nasjedati na kritike i napade da oni koji su konzervativni i koji štite tradicionalne vrijednosti više nisu u modi i da to nisu odgovori na izazove koje danas imamo", poručio je Jandroković.

Na Izbornom saboru Mladež HDZ-a, osim predsjednika, izabrani su i zamjenik predsjednika, potpredsjednici, članovi Predsjedništva te Nacionalnog i Nadzornog odbora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!