18:58 / 16.11.2020.

Autor: Sunčica Findak/Dnevnik/HRT

Ivana Bašić i Dejan Nemčić - najbolji od najboljih

-

-

Foto: - / -

Dok je Ivana svoju nagradu preuzela u Indiji, Dejan će ceremoniju pratiti putem interneta, a kao geografu, kaže, najteže mu pada što neće uživo vidjeti Indiju.
Učiteljica Ivana Bašić iz Opuzena i učitelj Dejan Nemčić iz Zagreba osvojili su Global Teacher Award - nagradu za najbolje učitelje u svijetu! Ekipa HRT-a provjerila je što o njima govore učenici i je li ih nagrada promijenila.

Njegovi učenici na nastavi geografije proputovali su cijeli svijet.

- Fondacija koja me prepoznala shvatila je da sam kroz satove geografije učenike htio odvesti u sve kutke svijeta. Geografija je jedan divan predmet, ja ne kažem da drugi nisu, ali puno otvara prozora i vrata da upoznaju kakav je svijet - kaže Dejan Nemčić, prof. geografije, OŠ Ive Andrića, Zagreb.

Cijela škola je zbog njega zavoljela geografiju, čak i oni koji su prije mislili "joj geografija", sad su rekli: "yes, geografija!". A njegovi učenici kažu: Uvijek želi što najbolje za nas i da smo sretni.

Sretni su i učenici učiteljice Ivane Bašić. Nakon što je prošle godine uvrštena među 100 najboljih učitelja u svijetu, jučer je dobila još jednu nagradu.

- Eco Training Center Sweden koja se dodjeljuje za zaštitu okoliša i održivi razvoj - otkriva učiteljica Bašić.

Pitamo ju je li se s tim svjetskim priznanjima što promijenilo.

- Nije se promijenilo ništa, radim 27 godina, volim svoj posao, zanimaju me suvremene tehnologije u obrazovanju, stalno se stručno usavršavam i mislim da je lijepo da jedni drugima budemo potpora - odgovara.

- Danas i nije lako biti učitelj, teško je, izazovno, mnogo problema, ali kad imate učenike iza sebe, najbolje suradnike, onda i možete osvojiti ovakvu nagradu - poručuje Dejan Nemčić.

Novo vrijeme, nova pravila... i dok je Ivana svoju nagradu preuzela u Indiji, Dejan će ceremoniju pratiti putem interneta, a kao geografu, kaže, najteže mu pada što neće uživo vidjeti Indiju. Barem za sada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!