Puljak službeno preuzeo dužnost gradonačelnika Splita

15.07.2022.

09:30

Autor: Studio 4/HRT/IMS

Ivica Puljak

Ivica Puljak

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Nedavno ponovno izabrani gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegovi zamjenici u petak su preuzeli ovlasti od povjerenice Mirne Veže, a u zgradi Gradske uprave su ih uz pljesak dočekali brojni zaposlenici.

- Sad je grad u sigurnim rukama, ponovo imamo izvršnu vlast izabranu od naroda. To je nešto što grad Split drugi grad u državi treba imati, rekla je Mirna Veža, bivša povjerenica Vlade RH za Grad Split.

Puljak je izrazio zadovoljstvo što su preuzeli dužnost i što će uz veliku podršku građana, koju su dobili na izborima, nastaviti istim smjerom kao i kada su grad vodili tijekom deset mjeseci, koliko su bili na vlasti.

Nastavit će s realizacijom projekata, očekuju mnogo drugih projekata i ispunjavanje obećanja koja su dali građanima u kampanji.

- Sad ipak znamo što nas očekuje, naravno imamo osjećaj istovremeno odgovornosti, ali i zadovoljstva što ćemo moći raditi ono što smo zacrtali i obećavali našim građanima, rekao je Ivica Puljak, splitski gradonačelnik.


Na pitanje hoće li biti štednje u gradskim tvrtkama, s obzirom na probleme s energentima, Puljak je odgovorio potvrdno jer namjeravaju uputiti sve direktore gradskih tvrtki na štednju i racionalizaciju, uz održavanje kvalitete javnih usluga.

- Danas ćemo s direktorima i onima koji upravljaju gradom razgovarati o općim stvarima, a u budućim danima ćemo im dati jasne upute kako očekujemo racionalizaciju i štednju, rekao je Puljak.

Kazao je da su razgovarali s kolegama iz Mosta i SDP-a o mogućoj većini u Gradskom vijeću, sljedeći tjedan će nastaviti razgovore i nada se da će se brzo dogovoriti nakon čega bi počeli s konstituiranjem Gradskog vijeća.

Nada se sjednici Vlade u Splitu

Novinare je zanimalo i očekuje li skori posjet premijera Andreja Plenkovića, na što je kazao da će ga pozvati u posjet, nada se da će jednog dana biti održana i sjednica Vlade u Splitu, kao i da su upućeni jedni na druge.

Siguran je da nitko neće kočiti razvoj Splita i da će uspješno surađivati na projektima gdje imaju zajedničke dodirne točke.

Puljak je najavio da će uskoro raspisati natječaj za Istočnu obalu, kroz koji će urbanisti i arhitekti predložiti rješenja za promet u trajektnoj luci.

- Upravo smo dovršili primopredaju vlasti, imamo izvršnu vlast izabranu od naroda i to Split kao drugi grad u državi treba imati. Povjerenstvo je izuzetak, bilo je izazovno, osobno meni časna dužnost i iskustvo na kojem sam zahvalna, a u suradnji s kolegama pročelnicima, unatoč ograničenim ovlastima, uspjeli smo mnogo toga dobroga učiniti za naš grad, izjavila je bivša povjerenica Mirna Veža.

Dodala je kako su uspjeli proračunsku stavku dovesti u plus i u tijeku turističke sezone organizirati veliku manifestaciju kao što je Ultra, koja je završila bez negativnih posljedica.

Galerija
Ivica Puljak preuzeo dužnost gradonačelnika, Foto:  Milan Sabic /PIXSELL
Ivica Puljak preuzeo dužnost gradonačelnika, Foto: Milan Sabic/PIXSELLIvica Puljak preuzeo dužnost gradonačelnika, Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!