Ivica Todorić na suđenju nastavio s folklorom

23.09.2020.

12:24

Autor: Igor Dunaj/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

-

-

Foto: - / -

Ivica Todorić nastavio je s uobičajenim folklorom, suđenje i dalje ignorira, a odbio je surađivati s odvjetnicom koja mu je dodijeljena po službenoj dužnosti. Smatra da se radi o lažnom i montiranom procesu.
Nastavljeno je suđenje Ivici Todoriću, vlasniku nekadašnjeg Agrokora, kojeg se tereti za izvlačenje 1,25 milijuna eura iz tog koncerna.

- Todorić dosad nije bio raspoložen za suradnju sa sudom, a pristup nije promijenio niti danas. Nastavio je s uobičajenim folklorom, suđenje i dalje ignorira, a danas je odbio surađivati s odvjetnicom koja mu je dodijeljena po službenoj dužnosti. Smatra da se radi o lažnom i montiranom procesu, javio je novinar HRT-a Igor Dunaj nove informacije sa suđenja.

- Na današnjem ročištu svjedoči svjedok obrane Valentin Vičić. On je financijski konzultant, LNB grupe koji je, kako je rekao, u fušu odrađivao za Agrokor i za tvrtku iz Švicarske Sigman Invest AG. Valentin Vičić je zapravo, prema riječima Ante Huljeva, odradio za tu tvrtku i bio plaćen za navodne fiktivne usluge, javio je Dunaj.

Prema optužnici Ivica Todorić je uz pomoć jednog od bivših direktora koncerna Ante Huljeva i članice uprave Piruške Canjuge švicarskoj tvrtki kojoj je na čelu bila konzultantica Nicole de Rossi platio za fiktivne savjetodavne usluge. Ivica Todorić kao i svi suoptuženi negiraju optužbe za izvlačenje 1,25 milijuna eura. Istražitelji su tijekom istrage doznali da su stvarni vlasnici tvrtke umjesto Nicole de Rossi upravo bili Ante Huljev i Piruška Canjuga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!