Ivica Todorić u Remetincu

07.11.2018.

15:59

Autor: M.M./HRT

default error photo
Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izručen je Hrvatskoj. U zagrebačku zračnu luku 'Franjo Tuđman' sletio je iza 20.50, nakon čega je policijskim kombijem oko 21.40 stigao u Remetinec.
Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izručen je Hrvatskoj. U zagrebačku zračnu luku 'Franjo Tuđman' sletio je iza 20.50, nakon čega je policijskim kombijem oko 21.40 stigao u Remetinec. Ivica Todorić u zrakoplov je ušao prvi i sjedio je u posljednjem redu aviona, a pratili su ga, kako neslužbeno doznajemo, hrvatski i engleski policajci. Jedan je sjedio do njega, a jedan red ispred i branili su svaki kontakt s njime. Iz aviona je izašao zadnji i odmah je policijskim kombijem prevezen u Remetinec, jer je na snazi odluka o određivanju istražnog zatvora zbog opasnosti utjecanja na svjedoke.

A kako izgledalo putovanje s Ivicom Todorićem ispričala je naša novinarka Silvana Skočajić koja je bila u istom zrakoplovu.


Naš snimatelj Dario Kiš među putnicima u zrakoplovu snimio je i Todorićevu suprugu Vesnu.Todorić je odmah nakon slijetanja u pratnji pravosudne policije prepraćen u Remetinec, gdje je sve spremno za njegov prihvat. U pritvorskoj jedinici bit će sam, a sutra će u prijepodnevnim satima biti prepraćen istražnom sucu koji će odlučiti hoće li mu biti određen jednomjesečni pritvor.Policija je objavila priopćenje o tome da je obavljena predaja 67-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Ujedinjenog Kraljevstva u Republiku Hrvatsku.

Na današnji dan prošle godine Ivica Todorić predao se policiji u Londonu u postaji Charing Cross.

Tijek događaja:

● 21.40 -
Ivica Todorić stigao je u Remetinec

● 21.20 - Ivica Todorić na putu je u Remetinec

● 20.50 - Zrakoplov sa Ivicom Todorićem sletio je u Zagreb

● 18.40 - Zrakoplov CA krenuo je prema Zagrebu. Dolazak se očekuje oko 20.45

● 17.28 - Ivica Todorić ušao u zrakoplov kojim putuje prema Zagrebu

● 16.35 - Todorić viđen u zračnoj luci Heathrow

● 15.50 - Neslužbeno - Ivica Todorić vraća se u Hrvatsku

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante i 12 Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošle godine zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

Istražni zatvor određen mu je zbog utjecaja na svjedoke, a kako se doznaje u cijeloj istrazi neispitan je ostao samo jedan svjedok.

Britanski Sudac Duncan Ouseley 25. listopada odbio je žalbu Todorićeve obrane na izručenje Hrvatskoj.

"Ovo me neće zaustaviti i još ću jače krenuti naprijed. U godinu dana skupio sam niz dokaza i informacija i dalje se idem boriti za istinu", rekao je Todorić tada.

Na upit je li spreman za Remetinec, Todorić je odgovorio da je spreman na sve, dodajući da ne vidi za što bi u Hrvatskoj mogao biti osuđen.

Nekad najmoćnijem hrvatskom gospodarstveniku blokirano je 64,4 milijuna eura u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Kanadi, doznalo se u travnju od njegove obrane, a boravak u Londonu financirao je novcem dobivenim od prodaje roditeljske kuće supruge Vesne.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!