20:01 / 30.06.2020.

Autor: B.A./Hina

Ivo Dumić Čule novi ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dumić Čule zaposlen je u KB-u Dubrava, a znanstveno djeluje u sklopu Centra za klinička i translacijska istraživanja Medicinskog fakulteta u Zagrebu.
Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak donijelo je odluku kojom se za ravnatelja te bolnice na četverogodišnji mandat imenuje Ivo Dumić Čule, potvrđeno je u utorak iz zagrebačke gradske uprave.

-
Upravno vijeće utvrdilo je da je kandidat dr. sc. Ivo Dumić Čule uz prijavu dostavio uredno traženu dokumentaciju, da ispunjava sve uvjete iz javnog natječaja, da posjeduje kompetencije potrebne za upravljanje u zdravstvenom sustavu te da je iskusni dokazani znanstvenik u znanstvenom području biomedicine i zdravstva, osobito u dijelu kliničke i translacijske medicine, navodi se u priopćenju.

Kako se doznaje, Dumić Čule ima 32 godine, zaposlen je u Kliničkoj bolnici Dubrava, a znanstveno djeluje u sklopu Centra za klinička i translacijska istraživanja Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Prije godinu dana Upravno vijeće bolnice smijenilo je s dužnosti ravnatelja Boru Nogala, koji je na čelu te bolnice bio 23 godine, zbog nepravilnosti pri zapošljavanju u toj ustanovi.

Nogalo je kao prave razloge smjene navodio utjecaj moćnih interesnih skupina koje od te bolnice žele preuzeti 60 milijuna eura vrijedan EU projekt izgradnje centra za kompetencije u translacijskoj medicini te vrijedno zemljište u podsljemenskoj zoni, uključujući i negdašnje lječilište Brestovec.

- Mi smo znanstvena ustanova koja je dobila najveći znanstveni projekt u Hrvatskoj, ali ovakav eksperiment još nije viđen, da na mjesto ravnatelja jedne bolnice dolazi specijalizant, komentirao je Nogalo, koji se i sam ponovno javio na natječaj za ravnatelja.

Rekao je kako je zbog svoje borbe za Srebrnjak, zajedno s još dvoje kolega, pred otkazom u toj bolnici. Nogalo se u međuvremenu angažirao i u politici te je na izbornoj listi Stranke s Imenom i Prezimenom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!