13:39 / 09.04.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Ivo Žinić istupio iz HDZ-a nakon više od 30 godina

default error photo

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izašao je iz Hrvatske demokratske zajednice, nakon 30 godina članstva, objavio je Radio Banovina.


Žinić je rekao da je to učinio "zbog pojedinaca kojima po ničemu nije mjesto u HDZ-u".

- Razlog moga istupanja iz stranke su načini i metode koje su korištene unazad godinu dana s ciljem destabiliziranja mene kao župana, a osobito kao predsjednika ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, istaknuo je Žinić.

Rekao je i kako ga korištenje teške situacije u kojima se Sisačko-moslavačka županija našla, korištenje ranjivosti cijele županije i stanovnika u političke svrhe, dodatno destabiliziranje županije kada je funkcionalnost sustava, zajedništvo i iskustvo najpotrebnije za oporavak "podsjeća na sustav protiv kojeg smo se nekada borili".

- "Mi smo se navikli boriti sami. Sisačko-moslavačka županija uvijek je iz zahtjevnih situacija izlazila jača i bolja. Bili smo najjači kada je bilo najteže. Moj cilj će i dalje biti stabilizacija, obnova i oporavak županije. I dalje ću biti posvećen radu za boljitak naših mladih, za sigurnost naših starijih, za očuvanje radnih mjesta, za opće dobro, poručio je Žinić.

Dodao je i kako iz HDZ-a ne izlazi "zbog tisuća vjernih i odanih članova, već pojedinaca kojima po ničemu nije mjesto u HDZ-u".

- Vjerujem kako će se kroz vrijeme promijeniti okolnosti i da ću se u budućnosti moći ponosno vratiti. Hvala svima koji me podržavate, a ja dajem obećanje da vas neću iznevjeriti i da ću i dalje raditi za našu Hrvatsku, naveo je Žinić.


 - Mi smo u HDZ-u ocijenili da je u ovom trenutku kandidat s najvećim izgledima za pobjedu u Sisačko-moslavačkoj županiji gospodin Ivan Celjak. Ne vidim razlog zašto je nakon ovoliko godina potpore koju je imao gospodin Žinć od strane HDZ-a, sada on istupio iz stranke, rekao je Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!