Nakon napada Ivošević prozvao Ministarstvo da zavlači projekt Kriznog centra

05.09.2022.

11:58

Autor: HRT/D.M.

Bojan Ivošević

Bojan Ivošević

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević podnio je kaznenu prijavu protiv mladića koji ga je u subotu popodne nakon kraće verbalne prepirke udario šakom u glavu nanijevši mu lakše tjelesne ozljede. Ivošević tvrdi da se radi o obiteljskom nasilniku koji ga je napao nakon što je intervenirao kako bi zaustavio zlostavljanje žene. Nezadovoljan izvještavanjem o ovom slučaju o svemu se oglasio na svom Facebook profilu.

- Ovu subotu u kući do moje dogodilo se obiteljsko nasilje, nažalost ne po prvi put kako sam kasnije saznao od ostalih susjeda. Osoba od prije poznata hrvatskom pravosuđu zbog provala i narkotika zlostavljala je svoju ženu/curu. Kako sam odgojen da uvijek reagiram i zaštitim slabije kada sam bio ispred kuće zavikao sam prestani se derat nakon čega je rastrojena osoba iskočila kroz prozor prizemlja i dotrčala do mene udarivši me šakom u glavu vičući da mu se ne miješam u život, na što ja nisam reagirao već rekao da zovem policiju, a osoba je skupila stvari i pobjegla iz stana, napisao je Ivošević.

Poručio je kako je "trenutno stanje u državi tavo da se nasilje nad ženama tretira dok ne bude prekasno" te pozvao građane da uvijek reagiraju na nasilje.

Napad se dogodio na Kruševića gumnu u samom središtu grada, a nakon okršaja u kojem je Ivošević dobio udarac u glavu pozvana je policija, dok je napadač pobjegao. 

Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su da su 3. rujna zaprimili dojavu da je u Splitu fizički napadnut 32-godišnjak kojeg su izlaskom na mjesto događaja zatekli dok se napadač udaljio. Napadnuti muškarac je pristupio u nadležnu policijsku postaju te podnio kaznenu prijavu za prijetnju. 

Ivošević je nakon napada potražio pomoć u KBC-u Split gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. 

- U bolnici je zatražio liječničku pomoć te mu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda u predjelu glave. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je potraga za osobom koja se dovodi u vezu s napadom, kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Ivošević: Apel Ministarstvu da ne zavlači projekt Kriznog centra

- Ovu ću prigodu iskoristiti da još jednom pozovem Ministarstvo rada da nam daju ugovore za Krizni centar na adresi s kojom je suglasan i Centar za socijalnu skrb. Šest mjeseci nas razvlače, ne daju odgovor ni 'da', i 'ne'. Sredstva u proračunu postoje, a projekt Kriznog centra stoji u mjestu., poručio je Ivošević.

Ponovio je kako je problem nasilja nad ženama veliki problem kojim se splitska vlast želi baviti i želi ga riješiti. Radi se, naglasio je, o prvom Kriznom centru u Hrvatskoj. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!