20:56 / 09.02.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Ivošević priznao da je pogriješio te se ispričao novinarki

Bojan Ivošević

Bojan Ivošević

Foto: Dnevnik / HRT

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević verbalno je napao i izvrijeđao urednicu Gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolinu Lulić, priopćili su iz te medijske kuće. Sve se dogodilo zbog teksta o sadnji stabala na Marjanu koji je razbjesnio Ivoševića jer se u njemu navodi da aktualna vlast nije prva koja organizirano sadi stabla, čime su se pohvalili, nego da su to radili i prije njih.  

Ivošević priznao da je pogriješio prema novinarki te joj se ispričao

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević koji se u srijedu našao na udaru javnih osuda zbog prijetnji urednici gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić navečer je javno priznao da je pogriješio te je odlučio povući se iz javnosti.

- Pogriješio sam kada sam na neprimjeren način razgovarao s novinarkom Nikolinom Lulić i na tome joj se još jednom ispričavam,"istaknuo je Ivošević na svojoj Facebook stranici.

Tumačeći svoj postupak, Ivošević je naveo kako mu se čini da "zaista ponekad ima problem u komunikaciji". 

- To se događa u situacijama u kojima se potpuno emotivno predam nekom poslu i lako u žaru argumentiranja pređem granicu koja se ne smije prelaziti, istaknuo je Ivošević.

Najavio je da će se posvetiti unaprjeđivanju komunikacijskih vještina kako se takve stvari ne bi ponavljale. One stvari koje dobro radim, radit ću u medijskoj tišini i u sljedećem razdoblju se povlačim iz javnosti. O stvarima iz mog djelokruga komunicirat će gradske službe, kako je često bilo slučaj i do sada, napisao je Ivošević. Iz priopćenja Slobodne Dalmacije:

Iz cijelog niza uvreda i prijetnji izdvajamo jednu, koja je urednicu Lulić osobito zgrozila: 'Napit ću vam se krvi'. Ovo nije prvi put da se splitski dogradonačelnik obrušava na novinare Slobodne Dalmacije i drugih medija nakon objava tekstova koji mu iz nekog razloga 'ne sjednu' - dapače, takvi su napadi sve učestaliji, a krug novinara koje je dogradonačelnik Bojan Ivošević verbalno napao - uz povišen ton i uvrede - sve širi.

- Osuđujem ovakvo ponašanje i nadam se da će institucije odraditi svoj posao do kraja, govori Vice Mihanović, predsjednik splitskog HDZ-a.

- Očekujemo da će gradonačelnik Ivica Puljak oštro osuditi. Ovo nije jedini primjer. Znamo da je već i prije Bojan Ivošević vršio pritiske na novinare, ali ovo je kap koja je prelila čašu, rekao je Damir Matijević, vijećnik SDP-a.


Splitska policija istražuje prijetnju Ivoševića urednici Slobodne Dalmacije

Splitska policija potvrdila je da je srijedu popodne nakon objave u medijima da je dogradonacelnik Bojan Ivošević prijetio urednici Slobodne Dalmacije započela s istraživanjem.

Policija je u kratkoj izjavi navela da su odmah nakon objave priopćenja Slobodne Dalmacije započeli s mjerama i radnjama iz nadležnosti policije kako bi utvrdili ima li u tom slučaju elemenata kaznenog djela ili prekršaja koje se progoni po službenoj dužnosti.

Neslužbeno se doznaje da je tijekom popodneva policija saslušala urednicu gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolinu Lulić, a najvjerojatnije bi tijekom večeri ili sutra ujutro trebao biti saslušan i dogradonačelnik Ivošević.

Splitski SDP i neovisni vijećnik Ante Franić osudili Ivoševićeve prijetnje novinarki

Verbalne prijetnje koje je zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević uputio urednici gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić oštro su u odvojenim reakcijama osudili splitski SDP i neovisni vijećnik Ante Franić koji je zatražio i ostavku zamjenika gradonačelnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!