10:46 / 05.02.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Iz Australije u Sisak: "Da Zagrepčani znaju kako je ovdje, preselili bi!"

Glazbenik Robert James Hudulin živi i stvara u Sisku

Glazbenik Robert James Hudulin živi i stvara u Sisku

Foto: Kod nas doma / HRT

Glazbenik Robert James Hudulin život je započeo u dalekoj Australiji, a nakon života po mnogim gradovima odlučio se skrasiti u Sisku.

- Vjerujem kad bi mnogi Zagrepčani znali koliko je dobro u Sisku da bi se preselili, priča Robert. Osim u sam grad, zaljubio se i u Siščanku Barbaru, s kojom je osnovao obitelj.

Još kao tinejdžer shvatio je da je glazba njegov životni poziv, te je odlučio upisati muzičku školu.

- Mama mi je bila prvi nastavnik klavira; vjerujem da sam tad već odlučio baviti se muzikom, ali prvenstveno kompozicijama – kompozicija mi je nekako najdraža od svega, kaže Robert.

Danas Robert radi kao profesor glazbene kulture, i to u nedavno stradaloj gimnaziji u Petrinji.

Osim podučavanja također piše i izvodi svoje pjesme - sa svojim bivšim bendom imao je priliku nastupati u Hrvatskoj i inozemstvu.

- Meni nema ljepšega nego kad ja napišem pjesmu i odsviram ju dvadeset puta zaredom, izderem se i ostanem bez glasa – i meni je to to!, s velikim osmijehom priča Robert.

Kao i mnogi, jedva čeka da se Sisak obnovi, da epidemija prođe i da ponovno zasvira pred publikom, a dotad, stvarat će i dalje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!